PROGRAMA DIADA DE LES TIC

CosmoCaixa - 29 de setembre de 2017

 

La Diada de les TIC d’enguany està enfocada a la “Capacitació Digital, Indústria i Societat”. Comptem amb ponents i moderadors de gran nivell que faran que gaudim d’una jornada molt interessant i amb components que de ben segur seran apreciats pels assistents.

En el programa, després de la conferència inaugural i abans de la ponència magistral,  hi ha previst un únic bloc de 5 sessions paral·leles, on debatran els temes que hem considerat més rellevants, tant per a la indústria com per a la societat.

Mantenim els Premis Excel·lència dels altres anys i n’hem afegit un que és la del “Premi a la Excel·lència  al professional TIC” que més hagi contribuït a l’expansió de les TIC a Catalunya.

El procés de transformació digital que estem vivint, és només l’inici de grans canvis que tenim a tocar, canvis que sense dubte afecten i afectaran a la societat en el sentit més ampli de la paraula (ciutadans, empreses, administracions…), en definitiva no ens queda una altra que preparar-nos bé per poder, no només viure aquest canvi, sinó ser-ne el motor.

El paper de les TIC és absolutament fonamental i la capacitació de la industria i la societat serà decisiva. És en aquest sentit en el que vol treballar la nostra Associació conjuntament amb tots els actors implicats en aquesta nova revolució.

 

Dani Pujol Bel

President de GrausTIC

 

 

PROGRAMA DE LES TAULES

Taula 1. BLOGGERS, INFLUENCERS...NOVES PROFESSIONS  AL VOLTANT DEL SOCIAL MEDIA

El poder de les xarxes socials i “influencer” tant en la comercialització de productes i serveis com en la vida política i cultural, no paren de créixer i sembla imparable. Parlarem de les principals tendències que configuren des d’ara tant la forma de fer negocis i el “branding” and “marketing” com els corrents d’opinió dels ciutadans.

Ponent-moderadora: Dra. Gemma Vallet, Innovation Director PhD media. Alma mater i Direcció del programa Social Media Branding & Digital Strategy Master course, Brand Community Management Post Graduate Course, La Salle BCN URL

1.1 Karen Prats (Pop Places)

1.2 Gina Tost

1.3 El valor dels mitjans socials aplicats al màrqueting en un paradigma futurístic, per Clara Llopart, Digital Marketing Specialist i Co-Owner EEG Especialista en Google de Google Partner Catalunya

1.4 Atreure clients d’alt valor a les xarxes, per Alfred Causi, fundador i director creatiu per a l’Enginyeria a Wit Comunicació

Taula 2. LA SEGURETAT DE LES DADES DE LES PERSONES FA APARÈIXER UNA NOVA INDÚSTRIA

Abstract:

Ponent-moderador: Josep Gil París, Director Zona Est de Prosegur

2.1 David Viamonte, director de Vendes i Màrqueting de Genaker

2.2 Jordi Escalé, soci executiu de GARTNER  

2.3 Lourdes Muñoz (OpenData)

2.4 Jordi Vivancos, Cap de l'Àrea de Tecnologies per a l'Aprenentatge i el Coneixement de la Generalitat de Catalunya

2.5 Amazon

Taula 3. COM LA INTELIGÈNCIA ARTIFICIAL JUNT AMB EL “BIG DATA” PERMETEN PERSONALITZAR ELS SERVEIS ALS USUARIS

El "Big Data" ha arribat per quedar-se, avui, ja és un dels pilars més importants dels models de transformació de les nostres empreses i de la nostra societat. El camí que s'inicia amb la recopilació de les dades, la seva transformació en informació i posteriorment en coneixement, està permetent l'aparició de nous models de negoci, organitzatius i de relació amb les persones, bé sigui com a clients, usuaris o ciutadans.

Preguntes que fins al moment no tenien resposta, o aquesta albergava alts nivells d'incertesa, estan sent respostes permetent el pas de la reactivitat a la proactivitat i elevant els nivells de personalització. Tots els sectors econòmics, tant públics com privats avancen en la recerca d'eficiències i productivitat basant-se en D3 ("Data Driven Decisions").

Ponent-moderador: Enrique Santiago Muñoz, director territorial d’Empreses i Administracions Públiques a Catalunya de Telefónica d’Espanya

3.1 Potencialitats i limitacions del BIG DATA en les solucions adreçades a les persones amb discapacitat, per David Zanoletty, cap del Departament de Tecnologia Accessible i R+D de la Fundación ONCE

3.2 Marc Torrent, director del Centre d’Excel·lència en Big Data d’Eurecat a Barcelona

3.3 Efectes de la confluència de les tecnologies cognitives, les dades i la supercomputació, per Josep M. Martorell, Associate Director del Barcelona Supercomputing Center (BSC)

3.4 El paper del Big Data en la Bioinformàtica, per Ana Ripoll, Catedràtica d’Arquitectura i Tecnologia de Computadors (UAB) i Presidenta de l’Associació Bioinformatics Barcelona (BIB)

3.5 Tere Serra, directora i sòcia fundadora de TESEM

3.6 Joan Carrillo, director general de Concatel  

Taula 4. EL DISSENY PER A TOTHOM, CLAU PER LA CAPACITACIÓ DIGITAL DEL CIUTADÀ

Abstract:

Ponent-moderador: PENDENT

4.1 Jesús Hernández Galán, director d’Accessibilitat Universal i Innovació de la Fundación ONCE

4.2 FALTA TÍTOL, per Sara Martínez Alabart, estudiant d'enginyeria Informàtica i Monitora d'informàtica i programació (Xnergic - Tecnocampus)

4.3 Barcelona Activa

4.4 Enginyeria TIC. Lideratge digital, lideratge social, per Lluís Jofre, director Càtedra Telefònica- UPC

4.5  FALTA TÍTOL, per Xavier Núñez, director d’Epitech Espanya

Taula 5. QUAN FAN SERVIR ELS EMPRENEDORS INNOVACIONS DISRUPTIVES?

Deia el enginyer/arquitecte i futurista Buckminster Fuller que per canviar alguna cosa el que cal és construir un nou model que faci el model existent obsolet, i això és el que pretenen els emprenedors: reinventar les indústries, fixar un nou estàndard comercial. En aquesta taula rodona compartirem amb els nostres convidats la seva experiència sobre la innovació disruptiva i el camí per fer-la realitat.

Ponent-moderador: Javier Creus, Fundador de Ideas for Change i creador de Pentagrowth

5.1 Carlos Blanco, Managing Partner de Encomenda Smart Capital, Fundador de Nuclio Venture Builder i de Conector Startup Accelerator

5.2 Albert Castellana, Vicedegà d'Innovació i Emprenedoria del Col·legi Oficial d'Enginyers Informàtics de Catalunya, Director General d'Atraura Blockchain i membre del consell de la Fundació de la Blockchain NEM.

5.3 AMAZON

5.4 Mariona Aloy Ciller